actual

Cine este românul care îl întrece în bogăție pe Ion Țiriac?

Canal 33 este noua statie de televiziune de business a Romaniei. Este o statie afiliata CNN fondata de Alexandru Raducanu.

Descriere

Marius Nacht este românul care în 1993 a fondat o companie de software în domeniul securității informatice, Check Point Software Technologies, companie israeliană care a evoluat într-o multinațională – alături de doi parteneri israelieni: Gil Shwed  și Shlomo Kramer (acesta din urmă părăsind compania în 2003).

Produsele de forță ale companiei sunt în domeniul ”Fire-Wall”, iar ideea originară i-a venit lui Gil Shwed în timp ce lucra în unitatea 8200 din Forțele Israeliene de Apărare, în care se ocupa de securizarea rețelelor clasificate.

În 1996 compania a fost listată pe NASDAQ, atrăgând o capitalizare de 67 milioane de dolari în oferta publică inițială (IPO). În 2016 compania a raportat un venit de  1.741 miliarde dolari.

Marius Nacht are o avere estimata la 1.8 miliarde de dolari, potrivit Wikipedia, ocupând poziția  937 în lume, în topul celor mai bogați oameni din lume, la nivelul anului 2017, potrivit revistei Forbes.

Românul Marius Nacht este cel care a scris codul original al software-ului care i-a făcut pe el și pe Gil Shwed miliardari.

Marius Nacht, care a fost născut în România în 1962, este un veteran al Talpiot, o divizie de elită a armatei israeliene, și este licențiat în fizică și matematică la Hebrew University din Ierusalim, și în Inginerie și sisteme de comunicații la Universitatea din Tel Aviv. Marius Nacht are 56 de ani, este căsătorit și locuiește în Tel Aviv. În 2016, Nacht a anunțat ca a strâns 100 de milioane de dolari pentru a constitui un Fond care investește în start-up-uri din domeniul medical.