actual

Aliz Kosza lansează Business Mentoring House

Canal 33 este noua statie de televiziune de business a Romaniei. Este o statie afiliata CNN fondata de Alexandru Raducanu.

Descriere

Aliz Kosza lansează Business Mentoring House: o școală atipică în care singurul material didactic e afacerea proprie

După 37 de ani de carieră, peste 25 de ani de experiență în top management și 4 ani de mentorat de business în antreprenoriate românești, Aliz Kosza lansează un nou proiect dedicat în mod special antreprenorilor, dar și managerilor de top, care vor să își ducă businessul la maturitate și performanță de vârf: Business Mentoring House.  Este școala de business în care singurul material didactic este afacerea proprie și în care antrepreneorii și managerii, beneficiind de mentorat privat, individualizat, pot aplica imediat în propriul business bune practici și instrumente de business profesioniste.
Lansarea acestei școli răspunde necesităților pieței, identificate și studiate de Aliz Kosza prin proiectele de mentorat de business și prin cercetare calitativă de piață. Ambele confirmă că oamenii de business care doresc transformare sunt sătui de teorie. Teoria, diplomele, talentul și ideile bune nu mai sunt suficiente pentru creșterea, reinventarea sau însănătoșirea afacerilor. Este nevoie de profesionalizare, strategii integrate, personalizate prin transfer de know-how și practică, pentru a evita stagnarea sau declinul. Majoritatea businessurilor antreprenoriale, după 15-20 de ani de activitate, au nevoie de relansare, de revigorarea visului inițial și de o direcție nouă de dezvoltare. Au nevoie să își redefinească modelul de business și să creioneze propria cale unică în piață. Au nevoie să funcționeze strategic, și nu reactiv.  

O școală în care fiecare lucrează pe propriul business
„Școala mea nu e o școală propriu-zisă”, spune Aliz Kosza. „Noi nu producem diplome pe bandă, ci facem transfer de know-how. Programele nu sunt construite pe teorie, ci pe zeci de studii de caz din mandatele mele de CEO și inspirate din cele peste 30 de proiecte de mentorat derulate în toată țara, pe modele de business care s-au dovedit de succes în România. Totul este experiență, iar participanții vor lucra pe cazul concret al propriului business. Pe lângă multă practică, vor fi ședințe individuale de lucru cu mentori și  tutori, experți în business care vor oferi asistență concretă pe proiectul propriu al fiecărui participant”, declară Aliz Kosza.
Business Mentoring House (www.businessmentoringhouse.ro) este un proiect adresat antreprenorilor, proprietarilor de afaceri sau directorilor generali ori managerilor de top care au nevoie de soluții reale pentru creșterea afacerii lor. Implică module de lucru pe studii de caz concrete, prezentare de instrumente de analiză și decizie strategice și lucru individual cu fiecare dintre participanți. Cel puțin 50% din program este personalizat și este stabilit cu fiecare participant, în urma unei discuții preliminare.

O școală în care managementul este tratat profesionist de către profesioniști
„Managementul este o profesie și, ca în orice profesie, anumite lucruri se pot învăța în teorie, însă altele nu se pot înțelege decât pe viu, prin exemple concrete și cu susținere personalizată. De aceea, le oferim participanților ore individualizate de mentorat de business”, mai spune Aliz Kosza.

În fiecare program al Business Mentoring House se lucrează, pe teme ce se concentrează susținut asupra managementului strategic și leadershipului, cu grupe de maximum 10-15 oameni. Fiecare dintre aceștia va beneficia de sprijinul unui tutor personal, cu care va putea lucra și în afara sesiunilor de lucru comune. De asemenea, fiecare dintre participanți va beneficia de ore de mentorat de business individualizate cu Aliz Kosza. Programele au 30-60 de ore și durează, în medie, 3 săptămâni, conform unui program flexibil, stabilit cu toți participanții.